Szervezetünk AVOP-LEADER pályázat keretében dokumentálta a Vasi Hegyhát 23 településén található kőszobrokat, feszületeket, Mária-emlékműveket. A munkáról és a képek kiállításával kapcsolatos írások találhatók ezeken az oldalakon. A kiállításból ízelítőt kaphat a Képgalériában. A pályázattal kapcsolatos munkákat Sejber Mihály elnök végezte.

2013. március 21-én 14 órakor a Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóházában „Hegyháti keresztek” címmel kiállítás nyílik Sejber Mihály művésztanár, egyesületünk elnöke és Tausz István helytörténész fotódokumentumaiból.„Szentháromságnak az én életemet..." ezt a címet viseli az a dokumentáció-sorozat, amely a Hegyháti Kistérség 23 településének mintegy 250 szakrális kőemlékét mutatja be. A kiállítást Dr. Horváth Lajos nyitja meg, a tárlat április végéig hétköznapokon 9-től 16 óráig látogatható.

A LEADER program támogatásairól szóló sorozatunkban szó esett már a csónakázótóhoz vezető híd felújításáról, a helyi tűzoltóság 125 éves jubileumára megvalósuló építményekről és kiadványról, melyek több milliós új értékekkel gyarapítják városunkat.

A keresztény ember szent térben és időben élt. A napi ritmusát az imák és a harangzúgások, az egész évet pedig az egyházi ünnepek osztották szakrális ciklusokká. Lakóhelyének pedig térbeli szakrális hierarchiája volt, amit a templom, a Szentháromság, a kápolnák, a kálvária és a szentek szobrai határoztak meg.

"KERESZTEK A HEGYHÁTON" címmel fotókiállítás nyílik a Körmendi Kulturális Központ Sala Terrena Galériájában.

A megnyitóra 2009. május 28-án 19. órakor kerül sor, Déri Péter püspöki titkár közreműködésével.

A kiállítás június 20-ig lesz megtekinthető. A képeket, elnökünk, Sejber Mihály készítette.

Az  összeállítás anyagából ízelítőt kap képgalériánkban -  a Hegyháti keresztek címnél.

Mentés

Mentés

Támogatók

 

Vasvár Város Önkormányzata
 
Nagy Gáspár Kulturális Központ
 

Galambos István

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ajánló

Búzaszem – film

Magyar Nyugat Könyvkiadó

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés